Szolgáltatásaink

Mi cégünk szolgáltatása? Mi az a HACCP és miért is van szükség rá az élelmiszeripari és vendéglátóipari vállalkozásoknak?

 

A HACCP egy nemzetközileg elfogadott, szisztematikus módszer, melynek célja az élelmiszerek biztonságának megteremtése, a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén.


A HACCP tehát egy olyan eszköz, amelynek segítségével megállapíthatók a veszélyek, és felállítható egy olyan szabályozó rendszer, amely elsősorban a megelőzésre koncentrál, nem pedig a végtermék ellenőrzésére. 
 

A HACCP lényege:


• Minden élelmiszer-forgalmazó és –előállító egységnél fel kell mérni, hogy tevékenységük során milyen egészségre ártalmas anyagok kerülhetnek az élelmiszerbe.
• Tisztában kell lenniük azzal, hogy ezekkel az egészségre ártalmas anyagokkal mi történik.
• Meg kell határozniuk, hogy milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a veszélyes anyagok ne kerüljenek az élelmiszerbe, illetve, ha már belekerültek, akkor ártalom lecsökkenjen vagy megszűnjön a technológia alkalmazása során.
• Fel kell mérniük, hogy milyen belső ellenőrzésekre van szükség ahhoz, hogy a fentieket el tudják érni.

 

Kereskedelmi üzlet nyitással; vendéglátóipari üzlet nyitással és élelmiszeripari üzem indításával kapcsolatos tanácsadás mellett a további HACCP szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére, amelyet a linkre kattintva ér el: